Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Nejkrásnější nádraží ČR 2019 je u nás v Rozsochách

Autor Josef Smolka, publikováno 12. 11. 2019. Aktuality.

Tento rok lidé navrhli na titul Nejkrásnější nádraží 67 stanic. Do finále postoupily Božejovice, Čeladná, Čelákovice, Frýdlant nad Ostravicí, Harrachov, Kouty nad Desnou, Kynšperk nad Ohří, Rozsochy, Slezské Rudoltice a Železná Ruda-Alžbětín.

O oceněných rozhodlo 11 457 platných hlasů. Rozsochy vyhrály se ziskem 2 578 hlasů, Čelákovice dostaly 1 882 a Slezské Rudoltice 1 758 hlasů.

Rozsochy jsou podle pořadatelů představitelem typického vesnického nádraží v malebné krajině Vysočiny. Leží na trati ze Žďáru nad Sázavou do Tišnova. Do soutěže nádraží přihlásil Miloš Stloukal, který v budově přes deset let bydlí. „Ocenění je poděkováním všem za ty činnosti, co jsme na nádraží udělali a změnili. Jsem rád, že i takové nádraží, které nebývá běžně k vidění, kde není mnoho moderních prvků ale krásná příroda v okolí, dostalo takové ocenění,“ řekl.

K vítězství podle něj přispěly i fotografie, které roky sbírá a jež poslal do soutěže. Podle něj z nich vyzařuje klid oproti stereotypu a uspěchanosti klasických městských nádraží. „Myslím, že lidé ocenili, že to nádraží je ještě tak trochu jako ze starých časů,“ dodal.

 

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.