Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Přivítání dětí

Autor Josef Smolka, publikováno 21. 6. 2016. Slavnosti.

Sedm dětí, narozených v roce 2015, bylo v neděli 22. května slavnostně přivítáno do života v naší obci. A jak už je v Rozsochách dobrým zvykem, proběhlo slavnostní setkání s novými občánky a jejich rodiči v prostředí, které je dětem blízké – v prostorách mateřské školy.

Všechny přítomné na setkání přivítal starosta obce slavnostním projevem, ve kterém byl, kromě radosti nad narozenými dětmi, zmíněn i pocit odpovědnosti nad jejich výchovou. Slavnostní slova vystřídaly melodie písní, které zazněly v rámci hudebního dárku od dětí místní základní školy. Žáci ZŠ na setkání vystoupili pod vedením paní učitelky Lenky Kudrnové. V další části se rodiče, na památku na tento slavnostní den, podepsali do pamětní knihy, na připravenou novou stránku, krásně ilustrovanou bývalou učitelkou místní školy, Mgr. Petrou Tatíčkovou a noví občánci obce obdrželi krásnou hračku – děvčátka panenku a hoši nákladní auto Tatra. No a potom už následovala volná zábava, v průběhu které si některé děti vyzkoušely školní hračky a rodiče si zase vyměnili zkušenosti s péčí o své ratolesti.

Všem dětem i jejich rodinám přejeme hodně společně stráveného času, ve zdraví a ve štěstí a věříme, že naše obce pro ně bude dobrým domovem.

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.