Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Zahájení Dětské hasičské ligy

Autor Josef Smolka, publikováno 12. 5. 2016. Sport, Události.

V sobotu 7. května patřilo fotbalové hřiště TJ Rozsochy mladým hasičům, kteří se sem sjeli ze všech koutů našeho regionu, aby se utkali v letošním prvním závodu soutěže „Dětská hasičská liga.“

Na startovní čáře stanulo celkem 5 družstev dorostu a 28 družstev žáků, což svědčí o tom, že mládežnické hasičské závody jsou velmi populární a je o ně velký zájem. A to nejen ze strany soutěžících, ale i velkého množství diváků, kteří obsadili veškerý prostor okolo závodního pole a měli se skutečně na co dívat.

 

Sponzory Dětské hasičské ligy jsou ČEZ, Wera Werk, s.r.o., Hasičská vzájemná pojišťovna a Cormen, s.r.o.

Fotografie ze závodů dětské hasičské ligy byly doplněny do fotogalerie.

Vzhledem k tomu,  že věkové rozpětí žáků s sebou přináší značné rozdíly ve fyzických dispozicích, tak měli diváci velmi pestrou podívanou. Jednou drželi palce dětem, které pro svůj nízký věk sotva unesly rozdělovač, podruhé byli u fyzicky vyspělejšího žákovského družstva svědky času, kterého by z těží dosáhli dospělí hasiči. Prostě, klání bylo zajímavé a napínavé od začátku až do konce.

Přestože všichni zápolili s plným nasazením, tak vítězství čekalo jen na ty nejlepší. Tentokrát jimi byli hasičští žáci z Blažkova, kteří dosáhli neuvěřitelného času 33,75 sekundy a ten pro ně znamenal zlato. O pouhé necelé 4 vteřiny za nimi se umístili na druhém místě hasiči z Unčína a bronzový tým, který přijel z Dolních Rozsíček dělily od stříbrné příčky neuvěřitelné 3 vteřiny.

Žákovské družstvo „A“ SDH Rozsochy tentokrát obsadilo 9. místo. Když uvážíte, že v kategorii žáků závodilo 28 družstev, tak je to velmi dobrý výsledek. Také „béčko,“ které skončilo ve středu výsledkové listiny nás vzorně reprezentovalo. Snad ještě důležitější než vlastní umístění mladých hasičů na výsledkové listině však byla skutečnost, že závody v Rozsochách byly organizačně velmi dobře zvládnuté a udělaly naší obci velmi dobré jméno.

Děkujeme všem soutěžícím, všem organizátorům a pořadatelům závodu a také TJ Rozsochy, za bezplatné zapůjčení hřiště, které je vyhlášené svým perfektně udržovaným trávníkem.

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.