Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Informace – daň z nemovitých věcí v roce 2016

Autor Josef Smolka, publikováno 5. 5. 2016. Aktuality.

Daň z nemovitých věcí se stanovuje rozhodnutím, jímž je platební výměr, dodatečný platební výměr nebo hromadný předpisný seznam. Poplatníkům daně z nemovitých věcí, u nichž došlo v letošním roce ke změně výše daně oproti loňskému roku, případně oproti částce vypočtené v daňovém přiznání, sděluje finanční úřad novou výši daně nejčastěji hromadným předpisným seznamem.

Hromadným předpisným seznam vydává za obvod své působnosti Finanční úřad pro Kraj Vysočina, poplatníci daně z nemovitých věcí mohou nahlédnout do tohoto seznamu na územních pracovištích v době od 29. dubna do 30.května 2016.

Stanovená daň z nemovitých věcí je splatná:

a)u poplatníků daně provozujících zemědělskou výrobu a chov ryb ve dvou stejných splátkách, a to nejpozději do 31. srpna a do 30. listopadu zdaňovacího období,

b) u ostatních poplatníků daně ve dvou stejných splátkách, a to nejpozději do 31. května a do 30. listopadu zdaň. období.

Nepřesáhne-li roční daň z nemovitých věcí částku 5 000 Kč, je splatná najednou, a to nejpozději do 31. května zdaňovacího období. Ke stejnému datu lze daň z nemovitých věcí zaplatit najednou i při vyšší částce.

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.