Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Putovní letní kino na Bystřicku

Autor Josef Smolka, publikováno 8. 9. 2014. Aktuality.

Mikroregion Bystřicko pro své členské obce připravil na letošní prázdniny promítání Putovního letního kina. Svůj zájem o kino vyjádřilo deset obcí (Bohuňov, Dalečín, Lísek, Rovečné, Rozsochy, Rožná, Strážek, Štěpánov nad Svratkou, Věžná, Vír).

Aby mohlo být promítání uskutečněno, bylo nutné zařídit mnoho věcí. Mikroregion Bystřicko zajistil dataprojektor, počítač a filmy k promítání, obec Vír zapůjčila plátno a obec Dalečín ozvučení. Starostové jednotlivých obcí dále zajistili organizaci každého promítacího večera a snažili se připravit atmosféru stejnou, jako v kině.

Pro většinu obcí, i pro Mikroregion samotný, byla tato akce pořádána poprvé. Všichni s napětím očekávali, jak každý promítací večer dopadne. Vzhledem k převážně deštivému letnímu počasí, většina starostů s obavou sledovala zamračenou oblohu celý den a snažila se předpovědět, jak bude večer a zda se bude moci realizovat promítání pod širým nebem. Večer se však většinou počasí umoudřilo a veškeré obavy se po prvních tónech každého filmu rozplynuly. Snad každý večer předčil očekávání pořadatelů. V převážné většině obcí se totiž promítání zúčastnilo za oba večery dohromady více než 100 diváků a v obcích Strážek, Bohuňov, Rožná, Rozsochy, Štěpánov nad Svratkou dokonce přes 200.

Podobné společenské večery ve většině obcí mikroregionu nejsou zvykem, a proto všechny velmi potěšil velký úspěch, za který spolupracujícím obcím a hlavně divákům velmi děkujeme. Doufáme, že se v příštím roce uskuteční druhý ročník Putovního letního kina a bude se těšit stejné, či dokonce větší návštěvnosti, jak ročník letošní.

/text je zkopírován ze stránek Mikroregionu Bystřicko – www.bystricko.cz/

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.