Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Odpady můžou být i radost

Autor Josef Smolka, publikováno 20. 6. 2013. Hospodaření, Škola.

O tom, že odpady můžou znamenat i radost se už po několik let mají možnost na vlastní kůži přesvědčit žáci Základní školy Rozsochy, kteří se každoročně zapojují do školou pořádaného  sběru starého papíru.

Děti po celý rok shromažďují starý papír, který ve stanovený den přinesou do školy, kde jej předají oprávněné osobě, která jej nejen ekologicky zpracuje, ale navíc dětem zaplatí předem dohodnutou cenu. Utržené peníze jsou potom vítaným příspěvkem na školní výlet. Je velmi dobře, že rozsošská základní škola nejen vštěpuje dětem základní návyky, pokud jde o třídění odpadu, ale navíc jim prakticky ukazuje, že třídění odpadu se prostě vyplácí.

V letošním roce bylo takto předáno k ekologickému zpracování 5 660 kg starého papíru a škola za něj děkuje nejen dětem, ale i všem, kdo s jeho sběrem dětem pomáhali.

Škole zaslouží díky za svoji prospěšnou aktivitu, dětem přejeme vydařený výlet a těšíme se, že si v některém z příštích čísel Novinek přečteme jejich reportáž a dozvíme se, co zajímavého na svém výletě zažili.

 

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.