Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Napsali o nás…“Radní Petr Krčál četl dětem pohádku“

Autor Josef Smolka, publikováno 26. 3. 2013. Kultura.
V rámci celorepublikové akce „Celé Česko čte dětem“ navštívil radní Kraje Vysočina pro sociální oblast Petr Krčál obec Rozsochy. Přijal pozvání do místní knihovny, aby dětem přečetl svému srdci blízkou knihu. Mezi natěšené posluchače nepřišel sám. Doprovod mu dělali maskoti Rodinných pasů, medvědice Ája a pes Punťa.
Radní kraje přečetl dětem pohádku Jana Drdy Dařbuján a Pandrhola, která patří k jeho nejoblíbenějším. „Pohádky by měly být nejen snivé, ale především poučné, což tato splňuje beze zbytku,“ prozradil na úvod radní Krčál.

Pohádku však nestihl dočíst do konce. Děti tak měly za úkol pohádkový příběh dovyprávět. Nebyl to ovšem jediný úkol, které pro ně radní během své návštěvy přichystal. K ruce měl přitom dva své plyšové pomocníky. Každý z dětských návštěvníků si tak domů odnášel pamlsky či milou drobnost. Milé bylo ostatně celé setkání. Z původně naplánovaných dvaceti minut, které jsou doporučovány coby denní dávka četby dětem, strávil radní v jejich společnosti více než dvě hodiny.

  „Potěšila mě velká účast dětí a jejich rodičů na této akci. Oceňuji, že rodiče podporují své děti ve čtení, které je jednou z nejlepších investic do jejich úspěšné budoucnosti,“ poznamenal radní Krčál.

 

Text je zkopírován (včetně fotografií) z oficiálních internetových stránek kraje Vysočina:

  http://www.kr-vysocina.cz/radni-petr-krcal-cetl-detem-pohadku/d-4050226/p1=1013

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.