Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Svatováclavská pouť v Kundraticích se opět vydařila

Autor Josef Smolka, publikováno 30. 10. 2012. Slavnosti, Události.

Krásné, slunečné  počasí přivítalo účastníky Svatováclavské pouti v Kundraticích. Slavnost byla zahájena ráno, po deváté hodině, bohoslužbou v místní kapličce, která byla postavena již v roce 1879 podle plánů mistra Cejnka ze Zvole.

            V odpoledních hodinách se na návsi sešli místní sousedé i přespolní, aby jako za starých časů pobesedovali u dobré muziky a pouťových dobrot a koupili si tradiční srdce z pouti. Největší zájem všech přítomných poutníků byl nepochybně o divadelní představení pod širým nebem, s názvem Anděl Páně, které zahráli, se zápalem sobě vlastním, místní divadelní ochotníci. Pohádková komedie o popleteném andělovi se všem jejím divákům, kterých se na místní poměry sešel opravdu rekordní počet, velmi líbila a upřímný, amatérský herecký výkon ocenili dlouhotrvajícím potleskem. Potom už se pouze sousedsky besedovalo, až do večerních hodin.

   

          Z pouti si všichni její návštěvníci, kromě perníkových srdcí, odnášeli velmi dobrý pocit z příjemně prožitého dne, naplněného upřímnou tradiční atmosférou akce, pořádané v duchu původních hodnot a sousedské pospolitosti. Všem jejím organizátorům náleží srdečné poděkování, za úsilí, díky kterému se Svatováclavská pouť v Kundraticích mohla odehrát v podobě, na kterou můžou být místní právem hrdi.

  

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.