Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Premiéra „Zavírání studánek ve Zvoláku“

Autor Josef Smolka, publikováno 19. 9. 2012. Slavnosti, Události.

V letošním roce nabídli kundratičtí dobrovolní hasiči svým spoluobčanům novou, velmi pěknou přírodně-společenskou akci s názvem Zavírání studánek ve Zvoláku. A přestože putování za studánkami se z důvodu nepřízně počasí nakonec uskutečnilo až na druhý pokus, setkalo se s velkým zájmem, jak u dospělých, tak i u dětí.

Cesta za lesními studánkami začínala v sobotu 8. září v 9 hodin u kundratické kapličky, kde už měli organizátoři nachystáno pro každého jejího účastníka s sebou na cestu něco dobrého k snědku na průběžné občerstvení, aby jim na 12 km dlouhém putování nedošly síly. Přestože pouť za lesními studánkami vedla spíše „necestou,“ než cestou,  včetně jednoho brodu, nikdo z poutníků svého rozhodnutí, zúčastnit se tohoto netradičního výletu nelitoval, neboť veškerá námaha byla vyvážena krásnou přírodou, pěkným počasím, a hlavně průzračnými vodními prameny, z nichž některé byly velmi pěkně a nápaditě upraveny. Poté, co naši poutníci našli a symbolicky zavřeli celkem pět lesních studánek, zamířili zpět na kundratickou náves. Je pravda, že v samém závěru putování si začali ti úplně nejmladší z účastníků stěžovat na únavu nohou. Nakonec se však, poněkud v rozporu s tímto stěžováním, jali ihned po návratu bravurně využívat trampolínu, umístěnou uprostřed návsi, zatímco jejich starší kolegové příjemný sobotní výlet ještě završili jedním gastronomickým požitkem v podobě špekáčku na ohni.

Organizátorům této pěkné akce, Sboru dobrovolných hasičů Kundratice, je třeba poděkovat za skvělý nápad a jeho výborně zajištěnou realizaci a na jaře příštího roku se budeme těšit na to, že zavřené studánky opět otevřeme.

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.