Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Den hasičské mládeže v Rozsochách

Autor Josef Smolka, publikováno 13. 7. 2012. Události.

Velká část našich čtenářů se jistě už setkala s pojmem „Dětská hasičská liga.“  Jedná se o velmi užitečnou a oblíbenou soutěž mladých hasičů, při které se naše hasičská mládež natolik zdokonalila v požárním útoku, že by mohla směle soupeřit se svými o hodně staršími kolegy.  Jednotlivá kola soutěže probíhají v různých obcích našeho regionu a v letošním roce se jí účastní rekordních 24 družstev. 

V sobotu 23. června proběhlo jedno velmi netradiční setkání účastníků Dětské hasičské ligy v Rozsochách. Toto setkání si totiž nekladlo za cíl změřit mladé hasičské dovednosti a rozdělit cenné body soutěže. Hlavním významem  tohoto setkání bylo to, aby si k sobě našla všechna soutěžící družstva cestu a soutěžní rivalitu vystřídalo kamarádství, zábava a legrace. S potěšením lze napsat, že tento cíl byl velmi dobře naplněn.

zábava strhla velké i malé hasiče…

 

 Dětská hasičská liga – termíny soutěží pro ročník 2012:

 5. kolo – 1.9.2012 Vír

 6. kolo – 8.9.2012 Branišov

Díky skvělému výkonu organizátorů setkání, jenž bylo založeno na spolupráci několika sborů dobrovolných hasičů, měly děti připraveno spoustu zábavných her a soutěží, kterých se neúčastnila tradiční družstva, složená výhradně z členů jednoho nebo druhého sboru, ale mladí hasiči se na startovní čáru postavili zcela náhodně. Byl to výborný způsob, jak mladé hasiče napříč regionem seznámit a skamarádit. Navíc byly soutěže nachystány takovým způsobem, že snad ani nebylo možné si při jejich absolvování zachovat vážnou tvář. Celé odpoledne byla jedna velká legrace. Jako vítaný bonus na závěr každého klání obdrželi jeho účastníci vždy něco velmi dobrého, jako zaslouženou odměnu, což byl velmi příjemný návdavek skvěle připraveného občerstvení.

Je velmi dobře, že organizátoři Dětské hasičské ligy si jsou nejen vědomi nutnosti spolupráce lidí napříč regionem, ale jsou ochotni a schopni pro jeho naplnění také udělat spoustu práce. Za velmi příjemné a užitečné odpoledneděkujeme jak místnímu hostitelskému SDH Rozsochy, tak i všem ostatním sborům které se o jeho zdárný průběh postaraly.

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.