Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Rozsochy letos opět soutěží o titul Vesnice roku.

Autor Josef Smolka, publikováno 18. 6. 2012. Události.

Ve středu 6. června jsme v naší obci přivítali vzácnou návštěvu, kterou byla desetičlenná hodnotící komise krajského kola soutěže o titul Vesnice roku 2012.

O podání přihlášky do této soutěže rozhodla v dubnu letošního roku rada obce. Ne, že by trpěla samolibostí nebo přehnanou sebedůvěrou, ale proč nedat občanům této obce signál, že vše kladné co dělají ve prospěch příjemného, aktivního a kvalitního života v naší obci je vidět, je to ceněno a je to hodno úspěšného srovnání s ostatními obcemi?

Soutěž o titul Vesnice roku probíhá již od roku 1995. Jejím vyhlašovatelem je Spolek pro obnovu venkova, Svaz měst a obcí, Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a od roku 2007 i Ministerstvo zemědělství ČR, a to v rámci Programu obnovy venkova. V letošním roce se této soutěže účastní celkem 278 obcí z celé ČR, z čehož je 33 obcí z kraje Vysočina. V rámci soutěže jsou hodnoceny koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice, občanská vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci, péče o krajinu, připravované záměry a informační technologie obce.

            Vyhodnocení krajského kola by mělo proběhnout koncem června tohoto roku, tak držme Rozsochám palce.

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.