Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Tříkrálová sbírka v naší obci

Autor Josef Smolka, publikováno 24. 1. 2012. Charita.

V letošním roce vynesla v naší obci Tříkrálová sbírka 19 490,-Kč, což je asi o tisíc korun více než v loni a všem dárcům i koledníkům patří naše velké díky. Koledníkům a organizátorům akce je třeba poděkovat za to, že pomáhají žít dobré, nekomerční myšlence a všem dárcům je třeba poděkovat nejen za všechny finanční příspěvky, ale i za to, že otevřením dveří svých příbytků dávají navíc koledníkům najevo svoje sympatie k jejich počínání.

Už od roku 2001 se na konci vánoční doby každoročně setkáváme s koledníky Tříkrálové sbírky, kteří obchází naše obydlí, aby v návaznosti na starou kolednickou tradici využili doznívající vánoční atmosféru pro získání prostředků, za účelem pomoci lidem v nouzi.

Dobrý nápad, který vzešel z Charity České republiky, nakonec našel kladnou odezvu v celé republice a tak je možno díky této akci každoročně podpořit spoustu velmi užitečných dobročinných projektů. Například finanční prostředky, získané v našem okrese, zde budou použity pro podporu hospicové péče, podporu sociálního fondu pro pomoc potřebným lidem a na humanitární pomoc lidem bez domova. Organizátoři však mysleli i na lidi mimo náš okres a naši republiku a tak bude část prostředků použita jako pomoc při léčbě rakoviny na Ukrajině.

I sebelepší myšlenka však sama o sobě nic nezmůže, nemá-li někoho, kdo ji uvede v život. A tak veškeré počiny dobročinnosti, které jsou každoročně uskutečněny díky Tříkrálové sbírce, závisí na ochotě stovek dobrých lidí, kteří neváhají na dlouhé hodiny vyměnit teplo svých domovů za putování a koledování dům od domu, mnohdy za nepřízně počasí. Je potěšitelné, že v naší obci se této činnosti z velké části věnují děti a mládež, protože je jistě velmi prospěšné učit mladé lidi ke kladnému vztahu k dobročinnosti.  Vzhledem k tomu, že je při této akci nakládáno s penězi a také je třeba, aby mladé koledníky někdo organizoval, tak se s Třemi krály každoročně vydává na cestu obcí i dospělý doprovod.

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.