Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Ohlédnutí za vánočním vystoupením dětí

Autor Josef Smolka, publikováno 24. 1. 2012. Kultura.

„Co se stalo v Betlémě.“ Tak tohle je název vánočního vystoupení rozsošských dětí, uvedeného v kostele sv. Bartoloměje 25. prosince.

O navození sváteční atmosféry se nejprve malí účinkující postarali uvedením pásma vánočních koled a básniček, které plynule navázalo na vlastní vyprávěný a hraný příběh o narození Ježíška. Své malé kolegy při jejich vystoupení podpořili také členové místního pěveckého sboru, kteří proložili celé vánoční vyprávění svým zpěvem. Spojení vystoupení dvou generací přineslo všem divákům radostný kulturní zážitek a pocit skutečně vánočně prožitého odpoledne.

Velké poděkování patří všem organizátorům této pěkné akce, zvláště těm, kdo s dětmi jejich vystoupení trpělivě nacvičili.

„My jsme malí koledníci,“ je tradiční a velmi přiléhavý název vánočního vystoupení dětského folklorního souboru „Groš“ a „Rožínka,“ jehož členové si už zvykli na to, že o Vánocích každoročně přijedou udělat radost lidem do Rozsoch. A na velmi milou návštěvu malých koledníků si samozřejmě zvykli i místní lidé, kteří si tentokrát přišli děti poslechnout do kostela sv. Bartoloměje 29. prosince.

I v letošním roce děti z Groše předvedly svému publiku velmi milé vystoupení, které bylo doplněno o doprovod zkušených dospělých muzikantů. Všem, kdo neváhali se na představení vypravit, se dostalo pravého vánočního zážitku, za který odměnili účinkující dlouhotrvajícím potleskem. Na závěr si stejně tak, jako v minulých létech, účinkující i publikum, všichni společně zanotovali známé koledy a rozcházeli se maje sváteční náladu.

Dětem i vedoucím souboru velmi děkujeme za milou návštěvu a  těšíme se na koledování v příštím roce.

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.