Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Setkání seniorů se líbilo i přes výpadek elektřiny

Autor Josef Smolka, publikováno 16. 11. 2011. Slavnosti.

V letošním roce se, s smírným časovým prodlením, uskutečnilo v rozsošské orlovně tradiční setkání seniorů, které je každoročně pořádáno jako dárek pro naše spoluobčany důchodového věku.

 

Přestože v kalendáři je jedenáctý listopad, což byl termín konání této akce, zapsán jako den, kdy by měl „přijet Martin na bílém koni,“ tak počasí spíše vybízelo k procházce prosluněnou přírodou.  Navíc byl na stejný termín naplánovaný televizní přenos fotbalového utkání, takže si pořadatelé tohoto setkání, členky Sboru pro občanské záležitosti obce Rozsochy, zpočátku nedělaly přílišné naděje na rekordní účast. Pravdou však byl opak a setkání se zúčastnila nejméně stovka seniorů, což potěšilo nejen  jeho organizátory ale i jeho samotné účastníky, kteří se měli s kým setkat a popovídat si. Na povídání si však všichni museli naplánovat čas o přestávkách bohatého programu.

Svým dědečkům a babičkám přišli zpestřit večer jejich vnuci a vnučky, žáci místní základní školy, kteří jim věnovali téměř hodinové společné vystoupení, v průběhu kterého jim zazpívali, zahráli a zarecitovali. Kdo jiný by měl dokázat svým prarodičům zabrnkat na tu správnou strunu, když ne tyto děti? Účinkujícím ani divákům dokonce ani příliš nevadilo, když najednou svit zářivek vystřídalo šero nouzového osvětlení, protože vlivem poruchy vedení vysokého napětí byla přerušena dodávka elektrického proudu. Zpívalo se dál.

Po dětech ze základní školy však měli vystupovat muzikanti ze Základní školy umění Bystřice nad Pernštejnem, kteří při svém vystoupení potřebují vidět na noty. Byla by velká škoda, kdyby natěšené publikum o jejich skvělou muziku přišlo a tak se díky pracovníkům obce za chvíli sál orlovny rozzářil osvětlením z narychlo přistavené elektrocentrály. A „jelo se dál.“ A rozhodně bylo co poslouchat. Mladé muzikanty i jejich dirigenta odměnil za jejich výbornou muziku dlouhý potlesk. Doufejme, že se jim u nás líbilo a že se s nimi ještě budeme mít možnost setkat.

 

 

 

na obrázku je vystoupení dětí ze základní školy

 

Další část večera patřila, podobně jako v loňském roce, kundratickým divadelníkům. Tentokrát věnovali seniorům reprízu své divadelní pohádky, kterou všichni dobře známe pod názvem „Obušku z pytle ven.“ jak už to v pohádkách bývá, tak nakonec dobro zvítězilo nad zlem a vše dobře dopadlo. Tahle pohádka však dopadla o to lépe, že jejím prostřednictvím soused sousedovi naděloval radost. A vzhledem k trefnému pojetí děje to byla skutečná fůra radosti, za kterou patří kundratickým ochotníkům vřelé díky a přání mnoha dalších podobně úspěšných sezón.

 

kundratičtí ochotníci při představení v hasičské klubovně

 

Zdálo by se, že program setkání už musí být vyčerpán. Opak byl však pravdou. Na seniory čekala ještě pověstná „třešnička na dortu,“ v podobě vystoupení divadélka „Netratrdlo.“  Publikum sledovalo scénku, která tak dokonale parodovala poměry v leckteré domácnosti, že se nenašel jediný divák, který by se od srdce nezasmál. Děj nakonec přešel plynule v ukázky různých kouzelnických triků, takže na své si přišli i milovníci iluzí. Skvělé vystoupení bylo rovněž odměněno dlouhotrvajícím potleskem a diváci se s účinkujícími jen velmi neradi loučili.

A co s načatým večerem? Konečně si všichni mohli za doprovodu manželů Svobodových pořádně zazpívat a ti fyzicky zdatnější a méně unavení i zatancovat. Prostě, jako zamlada.

Za vydařenou akci všem pořadatelům i účinkujícím srdečně děkujeme a těšíme se na její příští ročník.   

 

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.