Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Dopravní soutěž pro děti

Autor Josef Smolka, publikováno 17. 10. 2011. Obecní úřad.

Ve středu 12 října bylo v Rozsochách před budovou obecního úřadu nezvykle rušno. Probíhala zde akce Policie České republiky a BESIP, určená pro děti předškolního věku a školáky prvního stupně základní školy, směřovaná k větší bezpečnosti dětí v silničním provozu.

  

V rámci této akce sem přicházeli rodiče nebo prarodiče se svými dětmi, či vnuky, aby se zúčastnili jednoduché soutěže, ve které uplatnili své znalosti z pravidel silničního provozu. Menší děti vkládaly správné barvy na semafor, větší děti malovaly kolo, a to i s povinnou výbavou, kterou by mělo každé kolo na veřejné komunikaci mít. Na dospěláky čekaly jednoduché testy, které, jak se nakonec ukázalo, zvládli i rodiče, kteří nevlastní řidičský průkaz.

A jaká byla odměna, za úspěšné absolvování soutěže? Především si s sebou každé dítě odnášelo reflexní vestu, která je velmi dobrým prostředkem pro to, jak být viděn a výrazně sníží pravděpodobnost ohrožení dítěte v silničním provozu. Kromě toho mysleli organizátoři akce i na něco dobrého „na zub,“ a tak děti, i jejich doprovod, odcházely ze soutěže se spokojeným úsměvem na tváři.

Podobné akce si zcela jistě zaslouží pochvalu a poděkování. Věřme, že děti i jejich rodiče, si dobře míněné rady dobře zapamatují a darované ochranné prostředky budou vzorně používat.

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.