Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Rozsochy v soutěži „Dětská hasičská liga“

Autor Josef Smolka, publikováno 22. 9. 2011. Sport.

Od 7. května do 10. září  letošního roku v našem regionu opět probíhala soutěž v požárním útoku pro juniory s názvem Dětská hasičská liga. Ani v letošním ročníku tohoto zápolení nechyběli na kolbišti mladí hasiči z Rozsoch. A protože je ze strany rozsošské mládeže o hasičské soutěžení zájem, tak byla postavena hned dvě družstva.

V rámci soutěže proběhlo celkem šest turnajů, které doma hostili pořadatelé z Blažkova, Věžné, Rozsoch, Bukova, Rodkova a Horní Rožínky. Všichni pořadatelé se snažili vytvořit soutěžícím družstvům i přihlížejícím divákům co nejlepší podmínky a zaslouží si srdečné poděkování.

 

Obě dvě rozsošská družstva se snažila v soutěži obstát co nejlépe a řídila se rčením „těžce na cvičišti – lehce na bojišti“ a tak jsme je mohli vídat při pravidelných trénincích, kde mladí hasiči se svými staršími kolegy poctivě nacvičovali všechny fáze požárního útoku. Jejich píle byla nakonec oceněna úspěchem na turnaji ve Věžné, kde získalo naše družstvo „A“ první místo, „áčko“ se radovalo i na turnaji na Bukově, kde vybojovalo stříbrnou medaili. Na „B“ tým se usmálo hasičské štěstí při turnaji v Rodkově, ze kterého si odvezl stříbro za druhé místo. V celkovém pořadí se umístilo družstvo  Rozsoch „A“ na pátém místě, což je v těžké konkurenci devatenácti družstev velmi pěkné umístění. „Béčko“ skončilo v celkovém pořadí na desátém místě, což je těsně za polovinou a můžeme mít to potěšení všem mladým hasičům i jejich starším kolegům za jejich pěkné výkony pogratulovat a popřát jim, aby jim jejich zápal pro hasičskou činnost vydržel.

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.