Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Za dobrotu….

Autor Josef Smolka, publikováno 17. 8. 2011. Kultura.

Na tomto webu jste si mohli nedávno přečíst článek o zdařilém hasičském turnaji v Rozsochách, který se uskutečnil, coby součást soutěže s názvem Dětská hasičská liga. Text článku oprávněně nešetřil chválou na skvěle zvládnutou pořadatelskou činnost. Skvěle byly zabezpečeny podmínky pro závodění, nechybělo výborné občerstvení, dokonce byla zajištěna i zábava. 

Za organizací turnaje stála, jak už to v podobných případech bývá, parta obětavých dospěláků, kteří bez nároku na odměnu strávili spoustu svého volného času ve prospěch vytvoření podmínek pro smysluplné vyžití mládeže. A  nezůstalo pouze u času a práce. Organizující dospěláci byli dokonce v zájmu dobré organizace turnaje dokonce ochotni zapůjčit vlastní vybavení, jako je rožeň a udírna pro přípravu občerstvení nebo příruční mrazák pro uchovávání surovin v nezávadném stavu. Jaké však bylo jejich překvapení, když  po turnaji shledali, že z oploceného areálu, kam uvedené vybavení dočasně umístili někdo ukradl mrazák, topeniště udírny a pohonnou jednotku grilu.

Jistě mi dáte za pravdu, že v obci Rozsochy žije drtivá většina slušných lidí, kteří jsou si vzájemně jeden druhému součástí dobrého životního prostředí a zlodějina není zrovna to, co by našemu spokojenému životu prospívalo. Chovejme se proto, prosím, k podobným jevům nekompromisně a pokud máme informace, vedoucí k pachatelům, tak neváhejme s podniknutím kroků, vedoucích k jejich usvědčení, aby mohli být vychováni. V opačném případě by se mohli oni pokusit svým působením „vychovávat“ tu slušnější část obyvatel a to bychom jistě nikdo nechtěli.

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.