Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Mezinárodní setkání obcí ve slovenském Sačurově

Autor Josef Smolka, publikováno 19. 7. 2011. Sport, Události.

Krásným, letním, slunečným počasím přivítala slovenská obec Sačurov zástupce ze svých partnerských obcí, polských Pisarowců a českých Rozsoch. O víkendu 9. a 10. července zde proběhlo již čtvrté mezinárodní setkání, na kterém nechyběla dobrá zábava, dobrý sport, ale také vážné diskuse o životě a problémech ve všech jmenovaných státech a obcích.

 

Jak už je při podobných setkáních velmi dobrým zvykem, byli jsme v Sačurově přivítáni s „otevřenou náručí,“ srdcem na dlani a bylo o nás po všech stránkách velmi dobře postaráno. A přestože jsme za sebou měli dalekou cestu, tak nám přišlo vhod příjemné posezení v kulturním domě, kde jsme probrali novinky, kterými naše obce od posledního setkání prošly a pak už nezbylo, než si společně z plných plic zazpívat. Se zábavou to však nebylo možné přehánět, protože v neděli čekal na všechny náročný program. A tak jsme se ještě před půlnocí vydali na lože, abychom načerpali nové síly.

Po ranní nedělní bohoslužbě v místním římskokatolickém kostele a slavnostním obědě v jídelně základní školy, se všichni vydali na fotbalové hřiště, kde již  bylo vše nachystáno na mezinárodní fotbalový turnaj. Obojí hosté si s sebou přivezli po jednom fotbalovém týmu, domácí Sačurov postavil kromě mužů „A“ také mužstvo starších pánů.

Jako první si vyzkoušeli sačurovský trávník naši fotbalisté v utkání proti „áčku“ ŠK Sačurov. Oba týmy předvedly pěkný fotbal, který však nebyl o vítězství za každou cenu, tak jak se na přátelské utkání sluší. Důležité bylo, že až na maličkosti nebyl nikdo zraněn. Výsledek utkání 3:1 ve prospěch sačurovských borců byl přijat i ze strany rozsošských fanoušků s uznáním a oba týmy sklidily jejich poděkování.

Ve druhém zápase spolu soupeřili sačurovští starší páni  proti týmu „A“ z polských Pisarowců. Bylo vidět, že starší borci už na mladíky nestačí s dechem a tak zápas nakonec skončil s výsledkem 0:5 pro Pisárovce.

Poté, co si sačurovský tým vysloužilců trochu oddechl, nastoupil na hřiště znovu, tentokrát proti rozsošskému týmu. Bylo vidět, že horké počasí hráčům příliš neprospívá a tak se vydatně povzbuzující diváci nakonec dočkali pouze jednoho gólu, který  týmu Rozsoch zajistil čestné třetí místo.

O zlato si zahrály Pisárowce proti domácímu „áčku.“ Přestože se hosté z Polska snažili, aby obhájili loňské prvenství, tak ve standardní době docílili pouze výsledku 1:1 a o vítězi rozhodovaly penálty, ve kterých měli větší štěstí domácí a právem si doma ponechali zlato.

Organizátoři setkání nikoho nenechali na pochybách o svých skvělých organizačních schopnostech a opět potvrdili svoji pověst velmi dobrých a srdečných hostitelů, za což jim patří naše velké díky. Výprava z Rozsoch si sice odvezla bronzový pohár za fotbal, ale nepochybně by si zasloužila zlato za velmi dobré vystupování a za to, že dělala naší obci velmi dobré jméno.

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.