Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Albrechtická pouť 2011 – 11. sousedské posezení

Autor Josef Smolka, publikováno 19. 7. 2011. Slavnosti.

V neděli 10. července 2011 se stejně jako v předchozích deseti letech sešli na návsi v Albrechticích místní obyvatelé, sousedé a známí, aby společně poseděli a oslavili svátek sv. Cyrila a Metoděje, patronů albrechtické kapličky

 

Nedělní slavnost byla zahájena dopolední sváteční bohoslužbou. Po pouťovém obědu pokračoval program na pečlivě připravené návsi, který byl zahájen vzpomínkou na tragické osudy místních obětí světových válek, uctěním jejich památky a položením kytice k pomníku padlých.

Poté se návštěvníci přemístili zpět na náves u kapličky, kde bylo připraveno posezení a občerstvení a kde již také čekalo 10 pozvaných harmonikářů, kteří se přišli se svojí hrou a zpěvem ucházet o titul nejsympatičtějšího harmonikáře a získání trofeje „Albrechtická harmonika 2011“. I v letošním roce zůstala cenná trofej „doma“, neboť své prvenství z loňského roku si obhájila 14ti letá Kristýnka Klimešová.

 

Sousedské posezení pokračovalo v příjemné atmosféře do pozdních večerních hodin.  Po skončení soutěže harmonikářů zahrála k tanci i poslechu kapela „Jásalka,“ na stolech nechyběly ani slavnostní pouťové koláčky a místní hasiči se po celý den vzorně starali o občerstvení všech přítomných.

 

A jak slavnostní den příjemně začal, tak i skončil…příští rok nashledanou!

 

Poděkování patří každému, kdo se zapojil do příprav, úklidu i všech aktivit, které jsou s touto akcí spojeny, zvláštní poděkování patří Z.Ludvíkové, J.Holé, B.Malíkové a  P. Smolkové z Rozsoch, které upekly výše zmíněné, výborné, pouťové koláčky a moderátorce celého odpoledne Z. Juračkové.

článek napsala Alena Jarošová

 

Na obrázku vítězka letošní Albrechtické harmoniky – Kristýnka Klimešová

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.