Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Vítání občánků 2007

Autor Josef Smolka, publikováno 25. 5. 2007. Obecní úřad, Slavnosti, Události.

Neděle 6. května byla významným dnem pro obec Rozsochy i rodiče šesti malých dětí, narozených v roce 2006, které byly slavnostně přivítány do života v obci.

Stalo se již tradicí, že vítání probíhá v prostředí, které nejlépe vyhovuje novým malým občánkům a tak rodiče s dětmi hostí každoročně přívětivé prostory mateřské školy. V letošním roce jsme měli tu čest přivítat do života v obci čtyři chlapce a dvě děvčátka. Po projevu starosty obce všechny přítomné potěšilo vystoupení žáků základní školy, poté rodiče dětí podepsali stránku pamětní knihy, určenou pro letošní rok, kterou nám i letos krásně vymalovala bývalá učitelka místní školy, Petra Tatíčková. Jako upomínku na slavnostní odpoledne dostaly děti pěkné hračky, hoši nákladní auta a děvčátka panenky. Vzhledem k tomu, že všichni noví občánci se narodili v roce 2006, tak jim nečinilo žádné problémy si po oficiální části uvítání vyzkoušet, jaké to bude, až budou do mateřské školy pravidelně docházet a s nadšením se za asistence starších kamarádů a rodičů pustili do vystavených školních hraček

Jediným „mráčkem“ na této radostné události byl samotný počet narozených dětí, který nedosáhl dlouhodobého průměru, takže máme v tomto roce co dohánět.

V letošním roce bylo přivítáno do života v obci 6 dětí.

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.