Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Základní škola se i letos ujala sběru starého papíru.

Autor Josef Smolka, publikováno 23. 4. 2007. Hospodaření, Škola.

Ani v letošním roce žáci a učitelé Základní školy Rozsochy neporušili dobrou tradici a organizují sběr starého papíru. Tato prospěšná aktivita má hned dvojí užitek. Jednak jsou děti vedeny k tomu, že třídit odpad je samozřejmá a potřebná věc, a také hned můžou okusit, že každá prospěšná práce má své sladké plody. Výtěžek ze sběru je totiž každoročně použit na částečné financování školního výletu.

V loňském roce se touto formou podařilo ve škole nashromáždit neuvěřitelných, více než 7 tun starého papíru, takže jej musela svozová firma odvážet nadvakrát. Vzhledem k tomu, že děti „neusnuly na vavřínech,“ nejen, že doma pilně starý papír shromažďovaly, ale navíc i působily na své okolí, aby jim lidé tuto cennou surovinu schovávali, lze předpokládat i v letošním roce dobrou bilanci této akce.

Chcete-li spolu s naší základní školou přispět k ochraně životního prostředí, k ekologické výchově našich dětí a také jim trošku pomoci vylepšit příjmovou část rozpočtu školního výletu, přineste prosím svůj starý papír v pondělí 28. května kdykoliv v době od 6 do 19 hodin do budovy školy. Odvoz je naplánován na úterý 29. května mezi 8. a 9. hodinou ráno.

Všem, kdo se do této akce zapojí, za naše žáky předem srdečně děkujeme.

Školní chodba je v době sběru zcela zaplněná starým papírem

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.