Přeskočit na obsah Přeskočit na hlavní menu

Změna územního plánu obce

Autor spravce, publikováno 21. 11. 2006. Obecní úřad.

Obec Rozsochy má od 31.12.2004 schválenou závaznou územněplánovací dokumentaci. V tomto dokumentu, je stručně řečeno, stanoveno, k jakému účelu lze, či naopak nelze využít pozemky v jednotlivý částech obce. K pořízení územního plánu obec vedla podmínka jeho existence v případě čerpání investičních dotací, možnost získání pozemků pro rodinnou zástavbu a možnost účinně regulovat využití území. Na jeho pořízení byla čerpána dotace, kterou obec obdržela od Kraje Vysočina.

Protože vypracování územního plánu a jeho schválení je administrativně velmi náročný proces a navíc bylo postupováno tak, aby se k jeho tvorbě mohlo vyjádřit co nejvíce lidí, trvalo nám jeho pořízení více než jeden rok. Přesto se ale ukázalo, že někteří vlastníci pozemku buďto „zaspali“ a jejich záměry jsou v rozporu s tímto dokumentem, nebo se nepodařilo v místech, kde bylo navrženo pouze obecně případné využití zemědělské půdy pro výrobní plochy, dohodnout s odborem pro ochranu zemědělského půdního fondu stanovení možnosti jiného využití půdy než k obdělávání z toho důvodu, že nebyly stanoveny konkrétní záměry výrobního využití. Toto je také případ území, kde by měla stát bioplynová stanice.

Vzhledem k tomu, že i proces změny územního plánu je zdlouhavý a v tom nejlepším případě je jeho změna otázkou nejméně půl roku, schválilo zastupitelstvo obce již na svém zasedání 27. září záměr provedení aktualizace tohoto dokumentu, přestože ještě neuplynula dvouletá lhůta od jeho pořízení, což je zákonná povinnost pro jeho aktualizaci. Územní plán obce je každému k dispozici v kanceláři obecního úřadu a vzhledem k tomu, že V SOUČASNÉ DOBĚ JE SESTAVOVÁN NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE, JE TŘEBA, ABY KAŽDÝ, KOHO ZAJÍMÁ LIMIT VYUŽITÍ ÚZEMÍ V OBCI ROZSOCHY, VVZNESL K TOMUTO DOKUMENTU VČAS SVOJE NÁMĚTY A PŘIPOMÍNKY!

Komentáře (0)

Zatím žádný komentář.

Přidejte váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.